Na úvod testy, do jarnej časti bez štyroch hráčov

Na úvod testy, do jarnej časti bez štyroch hráčov

Futbalisti DAC 1904 sa stretli na štarte zimnej prípravy, počas ktorej odohrajú tri prípravné stretnutia.

Pondelkový štart zimnej prípravy futbalového klubu FC DAC 1904 Dunajská Streda sa niesol v znamení testovania hráčov, ktorým sa skončili trojtýždňové dovolenky. Neabsolvovala ho štvorica Spyros Risvanis, Ioannis Niarchos, Máté Szolgai a Erik Gyurákovics, ktorá nebude na jar v klube pokračovať. Informoval o tom oficiálny web DAC.

V úvodný deň prípravy mali tréneri k dispozícii troch brankárov a 21 hráčov do poľa. Pre pravoslávne Vianoce sa Aleksandar Popovič pripojí k spoluhráčom v utorok, predĺženú dovolenku má aj Fernand Goure a školské povinnosti čakajú Zorana Záhradníka. Ammar Ramadan je so sýrskou reprezentáciou, ktorá sa pripravuje na Ázijský pohár. Po vzájomnej dohode opustil klub Spyros Risvanis a z jesenného kádra chýba aj ďalšia trojica. Ioannis Niarchos strávi jarnú časť sezóny na hosťovaní v Michalovciach, Máté Szolgai je v týchto dňoch na skúške u maďarského prvoligistu Mezőkövesd Zsóry a Erik Gyurákovics mieri do Győru.

Naopak, v kabíne sa objavil talentovaný brankár z devätnástky Vasilios Kaltsas a tiež 19-ročný brazílsky stopér Šamorína Nathan. Nejde však o nové tváre, obaja s áčkom pravidelne trénovali už aj počas jesene. Tréneri pripravili hráčom na dovolenkové obdobie individuálne tréningové plány. Ich plnenie kontroloval realizačný tím priebežne. Prvý deň prípravy bol totiž vyslovene o testovaní.

„Začíname meraním telesných parametrov, nasledujú silové testy, aj so zameraním na prevenciu zranenia. Meriame tiež výbušnosť, silové a odrazové schopnosti a dnešný deň uzavrú vytrvalostné testy. Počas týchto meraní sledujeme aj odozvu srdcového systému. Základným cieľom je zistiť parametre jednotlivých hráčov a na základe toho nastaviť a individualizovať celú prípravu,“ prezradil pre klubový web kondičný tréner Štefan Pánik.

DAC odohrá v zimnej príprave tri stretnutia. Stretne sa s rakúskymi tímami TSV Hartberg a Austriou Viedeň, generálkou na jarnú časť Niké ligy bude duel so Zlínom.

Program zimnej prípravy FC DAC 1904 Dunajská Streda: 

  • 20. januára o 13.00 h: FC DAC - TSV Hartberg 
  • 26. januára o 15.00 h: FC DAC - FK Austria Viedeň 
  • 3. februára: FC DAC - FC Zlín