Zápasy o všetko pod dohľadom VAR technológie

Zápasy o všetko pod dohľadom VAR technológie

Všetky tímy, ktoré súperia o futbalovú Európu, respektíve o vyhnutie sa baráži, odohrajú zápasy, na ktorých bude k dispozícii VAR technológia.

Nadstavbová časť Niké ligy vyvrcholí v sobotu 18. mája zápasmi záverečného 10. kola. Hoci o majstrovi už je rozhodnuté, na troch ihriskách pôjde o viac ako len o konečné umiestnenie. V Košiciach sa v súboji o priame udržanie sa v Niké lige stretnú futbalisti domáceho FC s MFK Zemplín Michalovce a vzájomný zápas Žiliny a DAC 1904 v Trenčíne zas môže víťaza poslať priamo do 2. predkola UEFA Európskej konferenčnej ligy. Do pohárovej Európy môže postúpiť aj FC Spartak Trnava, musí však zvládnuť domáci zápas s Podbrezovou.

Výbornou správou je, že na všetkých troch spomínaných stretnutiach bude k dispozícii aj VAR technológia. Pôvodne mala dohliadať na zápasy v Košiciach a v Trenčíne, pribudol k nim však aj duel v Trnave.

„Všetky kluby Niké ligy združené v Prezídiu ÚLK vnímajú dôležitosť týchto zápasov a spoločne sme sa preto snažili zabezpečiť všetkým tímom rovnaké podmienky. Na základe internej diskusie a vďaka spolupráci so Slovenským futbalovým zväzom bude VAR technológia v záverečnom kole prítomná na všetkých štadiónoch, na ktorých sa odohrajú zápasy o postup do futbalovej Európy, respektíve o desiatu priečku znamenajúcu vyhnutie sa baráži. Na zápase v Trnave tak bude prítomný VAR, ktorý bol pôvodne určený pre zápas na Slovane a kvalitu TV produkcie sme zvýšili na sedem kamier oproti pôvodne plánovaným štyrom. Je skvelé, že do posledného hvizdu je o čo hrať a verím, že si hráči aj fanúšikovia užijú napínavý záver sezóny priamo na štadiónoch,“ povedal Ivan Kozák, prezident Únie ligových klubov.

Všetky zápasy 10. kola nadstavbovej časti, rovnako ako počas celej sezóny, si môžu futbaloví priaznivci pozrieť na Voyo. Duel Žiliny s DAC 1904 bude dokonca Voyo zápasom týždňa, stretnutie Košíc so Zemplínom prinesie v priamom prenose aj Nova Sport a dekoráciu majstra po zápase Slovana s Ružomberkom zase Dajto.