Po reprezentačnej radosti späť do ligového maratónu

Po reprezentačnej radosti späť do ligového maratónu

Dianie v Niké lige bude po reprezentačnej prestávke pokračovať zápasmi 15. kola.

Cez víkend nás čaká súboj tabuľkových súperov, nových trénerov aj Zápas mesiaca v Podbrezovej.

Ružomberok – Trenčín (piatok 17:30, Voyo, Nova Sport)   

Program 15. kola odpália pred televíznymi kamerami futbalisti Ružomberka a Trenčína. V augustovom stretnutí mali navrch Trenčania, ktorí v domácom prostredí zvíťazili 4:1. Aktuálne však oba tímy už istý čas čakajú na výhru, Ružomberok štyri, Trenčín dokonca päť kôl. „Ružomberok má rýchlych hráčov a nebezpečné protiútoky. Po strate lopty sa ju pressingom snaží získať späť. V našom hernom pláne sme však sami sebe najväčším protivníkom. Pokiaľ budeme koncentrovaní a v našej hre bude dostatočná vášeň, môžeme súperiť s akýmkoľvek mužstvom,“ povedal pre klubové médiá Taras Bondarenko z AS Trenčín. Naopak, pod Čebraťom veria, že svojmu súperovi oplatia augustový výsledok. „Verím, že chlapci to tak berú a že budú tak nastavení, čo je dôležité v takých zápasoch,“ povedal pre klubový web tréner MFK Ondřej Smetana.   

Zemplín – Slovan (sobota 15:00, Voyo)   

Druhýkrát v tomto mesiaci na seba narazia mužstvá Michaloviec a Slovana. V úvode mesiaca v dohrávke štvrtého kola zvíťazil Slovan na Tehelnom poli presvedčivo 5:1, tentoraz sa duel uskutoční na Zemplíne. Domáci si uvedomujú, že ich nečaká nič ľahké, čo potvrdzujú aj slová Lukáša Jánošíka na klubovom webe Michaloviec: „Slovan je vždy pojem a kam príde, tam sa na neho chcú vytiahnuť. Každý z hráčov, ktorý proti nemu nastúpi, je motivovanejší a ja verím, že to takto bude v sobotu aj u nás. Čaká nás ale mimoriadne ťažký zápas.“ So svojimi spoluhráčmi by konečne naplno rád bodoval, naopak, Slovan bude mať príležitosť zaokrúhliť svoje víťazné ťaženie na desať zápasov v rade.   

DAC 1904 – FC ViOn (sobota 15:00, Voyo)   

Počas reprezentačnej prestávky sa udiali dve trénerské výmeny. A noví muži na lavičkách Zlatých Moraviec a Dunajskej Stredy si odbijú ligovú premiéru práve vo vzájomnom súboji. O čosi ľahšiu pozíciu má pred zápasom Xisco Muňoz, keďže DAC-u momentálne patrí v tabuľke s 24 bodmi šiesta priečka. Naopak, Michal Hipp sa ako tréner ViOn-u pokúsi čo najskôr doviesť mužstvo k prvej sezónnej výhre. „Rozhodne to nebude jednoduché. Myslím si, že to budú mať založené najmä na defenzíve a budú sa tu snažiť získať nejaký bod. Takisto majú novú energiu, nového trénera. Naozaj to nebude ľahký zápas,“ uvažoval Aleš Čermák v relácii Domáca pôda.   

Skalica – Dukla (sobota 15:00, Voyo)   

Od návratu Dukly do najvyššej súťaže ju Skalica ešte nedokázala zdolať. Tentoraz pôjde o súboj tabuľkových susedov, keďže Banskej Bystrici patrí s 22 bodmi siedma a Skalici so 17 bodmi ôsma priečka. „Banská Bystrica má kvalitné mužstvo, v ktorom má skúsenejších, ale aj mladších hráčov a majú to dobre vyvážené. V prvom vzájomnom stretnutí sme na ich pôde prehrali, takže o to bude pre nás väčšia motivácia ich poraziť a pripísať si tri body do tabuľky,“ povedal v rozhovore pre skalický klubový web Michal Ranko. Trojbodovú ambíciu však majú aj hostia, čo potvrdzujú slová Martina Rymarenka z Dukly: „Určite ich nevnímame ako ľahkého súpera, skôr ako nepríjemného. Majú svoj zaužívaný systém, sú kompaktní v defenzíve a nedostávajú veľa gólov, takže bude veľmi ťažké sa tam presadiť. Pôjdeme tam však s cieľom zvíťaziť.“   

Žilina – Košice (sobota 15:00, Voyo)   

Košičania budú v 15. kole merať cestu pod Dubeň. Pauzu od ligového diania využil tréner Ján Kozák mladší na pokračujúce spoznávanie prostredia i svojich hráčov a iste ho potešila správa, že do plného tréningového zaťaženia sa vrátili Lukáš Greššák a Bernard Petrák. V Žiline sa pokúsi o svoje prvé víťazstvo ako tréner Košíc. „Musíme byť predovšetkým kompaktní. Aj silnejšie mužstvá, než sme my, musia byť proti Žiline veľmi kompaktné. Je to mladý a behavý tím, ktorý je ochotný vyrážať do ofenzívy aj so šiestimi či dokonca siedmimi hráčmi. Aj preto sa musíme - po prípadnej strate - poctivo vracať do defenzívy. A navzájom si pomáhať a zdvojovať. Ale musíme pridať aj kvalitu smerom dopredu, aby sme boli pre súpera viac nebezpeční a, samozrejme, mohli pomýšľať aj na strelecké úspechy,“ načrtol v rozhovore pre klubový web. Žilinské mužstvo sa v predchádzajúcich dňoch takisto skompletizovalo, aj keď, jeho hráči boli mimo klubového diania z iného dôvodu. Osmička hráčov mala reprezentačné povinnosti v A-tíme Slovenska a vo výberoch U21. Tréner Jaroslav Hynek verí, že sa jeho zverenci zdarne skoncentrujú na ligové stretnutie a potešia fanúšikov. „Proti Košiciam sme jasný favorit. V tomto nemôžeme chodiť okolo horúcej kaše. Košice ale budú hladné po výhre. Za tým jednoznačne pôjdu a nič nám neuľahčia. Práve naopak. Navyše, teraz mali väčší čas na napredovanie. My musíme byť v tomto smere ešte hladnejší po výhre. Chceme zopakovať domáce výkony a potešiť fanúšikov. Verím, že prídu a spoločne si užijeme sobotný podvečer,“ povedal pre web MŠK Žilina.   

Podbrezová – Spartak (nedeľa 17:30, Voyo, Dajto)   

Novembrový Zápas mesiaca rozohrajú v nedeľu v Zelpo Aréne. V prvom vzájomnom stretnutí v tejto sezóne dokázal Spartak zvíťaziť 2:0, „železiari“ si však trúfajú na zdarnú odvetu. „Na Trnavu sa pozeráme ako na každého iného súpera. Snažíme sa skôr vnímať samých seba a hrať svoju hru. Raz nám to ide lepšie, inokedy horšie, ale ja verím, že práve v nedeľu si vyberieme náš lepší deň,“ povedal v rozhovore pre web Niké ligy Matej Oravec. Pre neho bude zápas o to špecifickejší, že nastúpi proti materskému klubu. Podbrezová z posledných piatich duelov v Niké lige dva vyhrala, dva prehrala a jeden sa skončil remízou, Spartak má momentálne na konte trojzápasovú víťaznú šnúru. Ich vzájomný súboj môžu fanúšikovia sledovať priamo v Zelpo Aréne alebo na obrazovkách TV Dajto a Voyo od 17:30 hod.