Snový debut posily

Snový debut posily

Šláger kola, zápas mesiaca, duel vicemajstra s majstrom, regionálne derby. Stretnutie FC DAC 1904 Dunajská Streda – ŠK Slovan Bratislava nieslo mnohé prívlastky.

Áno, bitku žlto-modrých s belasými by sme mohli pomenovať rôznymi označeniami, ale výsledok mohol byť len jeden. Nuž a zrodil sa určite ten menej čakaný – 3:1. Dunajská Streda nechala zabudnúť na dve predošlé prehry s Banskou Bystricou (1:2) a v Trenčíne (0:1). Zverenci trénera Adriana Guľu síce mali slabší štart do zápasu, ale potom začala úradovať nová posila mužstva zo Žitného ostrova. Konkrétne stále len 21-ročný útočník z Pobrežia Slonoviny Fernand Goure, ktorý prišiel do Dunajskej Stredy na hosťovanie z belgického Westerla. Najskôr využil skvelú hĺbkovú prihrávku od Káčera a následnou strelou do pravého horného rohu bránky Borjana otvoril skóre. Ešte do prestávky vypichol loptu práve chybujúcemu Borjanovi, z čoho profitoval Aleš Čermák. Goure si pripísal po zmene strán aj druhú asistenciu, keď nezištne vyzval k zakončeniu do prázdnej bránky kapitána Željka Gavriča. Slovanistom sa podarilo prehru aspoň zmierniť, keď na konečných 1:3 z pohľadu belasých znížil David Strelec.

„Samozrejme, teším sa aj kvôli hráčom a fanúšikom, keďže sme dnes dokázali zdolať kvalitného súpera. Uspeli sme vďaka tímovému výkonu, entuziazmu a túžbe. Zvíťazili sme zaslúžene. Na našom vstupe do zápasu bolo ešte cítiť, že nám chýba sebavedomie, ale to sa dá pochopiť, keďže naše predošlé výkony neboli dobré. Podržal nás brankár Popovič a po góle Goureho sa obraz hry zmenil. Ukázali sme dobré protiútoky a boli sme aj produktívni. Ďakujem ešte raz hráčom aj fanúšikom za skvelú emóciu a verím, že tento moment nás nakopne možno aj k víťaznej sérii. Po tom túžime a na tom aj pracujeme,“ povedal po stretnutí tréner FC DAC Adrian Guľa. 

Dunajská Streda v predošlej sezóne Slovan Bratislava ani raz nezdolala (0-2-2), teraz sa jej podarilo uspieť hneď na prvý pokus. „Náš výkon bol ešte dôležitejší ako predvedený výsledok. Ak budeme hrať aj naďalej takto, body prídu samé,“ hovoril po stretnutí útočník domácich Matej Trusa. „Každý jeden hráč si siahol na dno síl. Nikdy sa nechceme uspokojiť a teraz to bolo aj vidieť. Na každom jednom hráčovi. Keď sme dali prvý gól, neuspokojili sme sa a hneď sme išli za ďalším,“ doložil. 

Najviac sa po stretnutí hovorilo o novom útočníkovi v službách FC DAC Fernandovi Gourem. Odohrať prvý súťažný zápas v novom klube a dosiahnuť bilanciu 1+2, je… „Snový debut,“ zareagoval Matej Trusa a ďalej pokračoval: „Veľmi nám pomohol a máme z neho ozaj radosť. Verím, že mu to takto pôjde v každom zápase. Ale očakávať niečo také je asi nereálne…“ Podobne sa vyjadril aj stredopoliar Miroslav Káčer: „Som rád, že sa takto chytil hneď v prvom zápase. Cez prestávku bol hotový z toho, ako sa fanúšikovia tešili.“

KRITICKÝ KAŠIA 

Pochopiteľne, zápas v MOL aréne sa podstatne horšie hodnotil hosťom z Bratislavy. „Z našej strany to bolo skutočne slabé,“ chlapsky priznal gruzínsky stopér Guram Kašia a následne dodal: „Možno prvých desať minút z našej strany bolo fajn, no potom sme robili veľa chýb, neboli sme dostatočne agresívne a mali sme problémy aj v organizácii hry. Do prestávky sme dvakrát inkasovali a potom sa nám s tým už ťažko niečo robilo.“