​A teraz si ideme užívať futbal!

​A teraz si ideme užívať futbal!

Futbalisti Serede v tejto sezóne minimálne zopakujú historické šieste miesto zo sezóny 2018/19, ktoré dosiahli v pozícii nováčika medzi elitou.

Hráči ŠKF totiž postúpili do hornej šestky už s jednokolovým predstihom. Mužstvá vstúpili do jari s tým, že tri kolá pred koncom základnej časti bojovalo ešte päť tímov o dve miesta v skupine o titul. Práve Seredčania boli tí, čo si popri favorizovanom kvintete Slovan Bratislava, Spartak Trnava, MFK Ružomberok, Dunajská Streda, Žilina uchmatli posledné miesto v hornej šestke. Patrí sa dodať, že absolútne zaslúžene. Z pätice tímov, ktorá bojovala o miesta medzi najlepšími, ako jediní vyhrali oba zápasy na úvod jari. A navyše, na ihriskách svojich priamych konkurentov. V 20. kole zvíťazili v Michalovciach (1:0) gólom Roka Jureškina, dobrú formu potvrdili v nedeľu víťazstvom v Senici (2:1). 

Na Záhorí to bol tuhý boj. Do vedenia išli hostia po štandardnej situácii, keď sa presadil zhodou okolností bývalý senický stredopoliar Marin Ljubičič. V prvom polčase potom ovládli ihrisko domáci hráči, ale zo svojich šancí nič nevyťažili. Po zmene strán dosiahol zlomový gól po skvelom brejku Jureškin, gól obrancu Záhorákov Petra Pavlíka prišiel už neskoro. 

„Čakali sme ťažké stretnutie, čo sa aj potvrdilo. Chceli sme vyhrať, aby sme nemuseli bojovať o hornú šestku až v poslednom zápase. Zároveň sme rešpektovali kvalitu Senice, pretože smerom do ofenzívy majú domáci zaujímavých hráčov a hrajú kombinačný futbal. Vedeli sme, že keď otvoria hru, budú zraniteľní v obrane a to ukázal aj samotný zápas. Mohli sme dotiahnuť niektoré brejkové situácie aj lepšie, ale pre nás je dôležité, že sme si to uhrali a výsledkovo zvládli,“ povedal po stretnutí tréner víťazného tímu Juraj Jarábek. 

S veľkým úsmevom prišiel po zápase  do mixzóny 33-ročný chorvátsky stredopoliar Marin Ljubičič. Futbalista, ktorý na slovenských trávnikoch bavil fanúšikov aj v dresoch Dunajskej Stredy, Slovana Bratislava a Senice, nakopol Sereď dôležitým gólom, no pri svojom hodnotení najskôr prejavil rešpekt súperovi. „Domácim treba pogratulovať k vydarenému zápasu. V prvom polčase boli lepší, mali dobré šance, ale aj o tom je futbal. Rozhodujú góly. Po zmene strán sme sa zlepšili a mali sme veľa streleckých príležitostí, mohli sme dať aj viac gólov. Zlomový zásah bol na 2:0. Poďakovanie patrí každému v seredskom klube, pretože všetci priložili ruku k dielu,“ skonštatoval Marin Ljubičič a ďalej pokračoval: „Týmto sa to pre nás nekončí. Ja osobne chcem vyhrať každý zápas. Dôležité bude, aby sme v hornej šestke hrali s emóciami. Potom môžu prísť dobré výsledky. V minulej sezóne som zažil zápasy v skupine o záchranu so Senicou a už som nechcel podstúpiť nič podobné. Teším sa, že sme v hornej šestke a teraz si ideme užívať futbal.“ 

Špeciálne pocity zažíval kapitán Serede Adam Morong. Určite aj preto, že je to jediný rodák v tíme Juraja Jarábka z „mesta horaliek“. „Uvedomujem si, že sme dosiahli jeden z najväčších úspechov v histórii nášho klubu. Pre mňa ako Seredčana je to veľké zadosťučinenie. Dúfam, že sa posunieme o nejaké to miesto vyššie a dosiahneme historicky najlepšie umiestnenie vo Fortuna lige,“ uviedol Adam Morong.   

SKLAMANIE V SENICI 

Boli to práve futbalisti Senice, ktorí zimovali na šiestej priečke. Po prehrách na ihrisku Slovana Bratislava (0:5) a doma so Sereďou (1:2) čaká Záhorákov tuhý boj o záchranu. „Sme sklamaní, Sereď sa dostala do šestky, my nie. Čaká nás ťažká jar, bude dôležité bojovať v každom zápase. Moja úloha je zlepšovať hráčov každým tréningom, zápasom, aby sme dosahovali lepšie výsledky,“ povedal tréner ôsmeho tímu tabuľky Pavel Šustr.