Róbert Mak sa stal posilou Slovana

Róbert Mak sa stal posilou Slovana

Odchovanec ŠK Slovan Bratislava sa po rokoch v zahraničí vracia domov.

Róbert Mak futbalovo vyrastal v belasých farbách. V mládežníckom veku však zamieril do akadémie klubu Manchester City, neskôr hral v Nemecku za Norimberg, v Grécku za PAOK Solún, za Zenit Petrohrad aj turecký Konyaspor a maďarský Ferencváros. Posledné dve sezóny obliekal dres austrálskeho Sydney FC a počas uplynulých rokov nazbieral aj 81 štartov v slovenskom reprezentačnom drese (16 gólov). Odchovanec "belasých" však teraz hlási návrat domov, so Slovanom podpísal dvojročnú zmluvu.

Tridsaťtriročný krídelník v minulosti netajil túžbu zahrať si raz na novom Tehelnom poli. Tá sa mu čoskoro splní. „V prvom rade som veľmi vďačný a šťastný, že som sa mohol vrátiť na miesto, kde som vyrastal a začínal s futbalom. Vždy som hovoril, že chcem, aby tento deň raz nastal, a teraz je to tu. Slovan bol a je moja srdcovka, a túžil som si zahrať na novom Tehelnom poli. Chcel by som klubu vrátiť to, čo mi v mladosti dal a pomôcť k titulu v lige i úspechu v Európe. Teším sa aj na fanúšikov i spoluhráčov, z ktorých viacerých poznám. Teraz už zostáva vrhnúť sa do práce a dobre sa pripraviť na sezónu,“ vyjadril sa Róbert Mak pre klubový web.

Z príchodu ofenzívnej posily má radosť aj Ivan Kmotrík ml., generálny riaditeľ klubu, ktorý pre klubový web povedal: „Veľmi sa tešíme, že Róbert Mak bude v najbližších dvoch sezónach nosiť belasý dres. Prichádza v ňom veľká futbalová kvalita i odhodlanie splniť si svoj sen, ktorým bolo hrať za Slovan na novom Tehelnom poli. Na osobnom stretnutí som z Roba cítil enormnú túžbu nosiť belasý dres a v tej chvíli mi bolo jasné, že bude pre nás správnou voľbou. Som presvedčený, že nám má futbalovo i charakterovo čo ponúknuť a môže pomôcť pri plnení cieľov, o ktorých sme sa rozprávali. Toto zavážilo, následne sme začali hľadať zhodu, a dospeli sme k dohode. Verím, že môže byť ďalším lákadlom pre všetkých našich fanúšikov, na Tehelné pole totiž prichádza ďalší odchovanec a zároveň osobnosť so skúsenosťami z veľkého futbalu.“