Hektické závery zápasov, prvé góly v sezóne

Hektické závery zápasov, prvé góly v sezóne

Traja hráči si počas uplynulého kola otvorili strelecký účet v aktuálnom ligovom ročníku, góly dvoch z nich boli dokonca víťazné.

Šieste kolo nadstavbovej časti prinieslo gólových žolíkov, ukončenie platnosti desaťročného pravidla či ďalšiu remízu DAC s Ružomberkom. O zaujímavých momentoch z nikéligových trávnikov sa dočítate viac na nasledujúcich riadkoch.

Až do úplného konca

Viaceré tímy sa v uplynulom kole presvedčili o tom, že sa oplatí sústrediť sa a hrať naozaj až do poslednej minúty zápasu. Najviac azda futbalisti Trenčína, ktorí najskôr zásluhou Brighta Donkora vyrovnali v 90. minúte skóre duelu s Košicami, v závere nadstaveného ich však šokoval Lukáš Fabiš, ktorý svojím druhým gólom v sezóne zariadil víťazstvo hostí. V 90. minúte skóroval aj Christophe Kabongo v súboji Podbrezovej so Žilinou, jeho tímu to však na bodový zisk nestačilo. „Železiari“ podľahli hosťom 1:2. V nadstavenom čase sa síce k lopte v bezprostrednej blízkosti žilinskej brány dostal Lekan Okunola, ale nedokázal ju poslať do siete. 

Prvýkrát a v dvoch prípadoch aj víťazne   

Bright Donkor, ghanský futbalista v službách AS Trenčín, skóroval v zápase s Košicami prakticky minútu po tom, ako ho tréner Ilija Stolica poslal na ihrisko. Išlo o jeho premiérový gól v Niké lige. Prvý presný zásah v aktuálnej sezóne si pripísal Jakub Považanec z banskobystrickej Dukly, ktorý k nemu v stretnutí s FC ViOn rovno pridal prívlastok víťazný. Rovnako na tom bol i Matúš Vojtko, ktorý svojím prvým gólom v drese Slovana v nedeľu rozhodol derby.   

Koniec i pokračovanie sérií   

Séria Zemplína bez prehry sa zastavila na čísle sedem. Ukončili ju Skaličania, ktorí v sobotu zvíťazili na pôde Michaloviec 1:3. Tím zo Záhoria si zároveň predĺžil svoju vlastnú bodovú sériu na päť stretnutí, pričom štyri z nich vyhral. Výsledkovo negatívne obdobie prežíva Podbrezová, zverenci trénera Romana Skuhravého totiž v uplynulých šiestich kolách nadstavbovej časti ani raz nebodovali. 

Hráči Zemplína robili, čo mohli, ale na body to v súboji so Skalicou nestačilo. Foto: MFK Zemplín Michalovce/Róbert Andrejov

Opäť remíza   

Štvrtý duel Dunajskej Stredy s Ružomberkom, štvrtá remíza. Hráči DAC 1904 a Liptáci sa stretli po štvrtý raz v aktuálnom ligovom ročníku a v závere si znovu podelili body. Predchádzajúce zápasy skončili výsledkom 1:1, tentoraz sa tímy zaobišli bez gólov. Ružomberok uhral v Dunajskej Strede navlas rovnaký výsledok ako pred týždňom v Žiline a jeho brankár Tomáš Frühwald vychytal šieste čisté konto. Domáca neporaziteľnosť DAC 1904 sa natiahla na desať stretnutí a Aleksandar Popovič má aktuálne na konte rovnaký počet zápasov bez inkasovaného gólu (10).   

Desaťročné pravidlo už neplatí   

Vrcholom víkendu v Niké lige bolo posledné derby v tejto sezóne. Domáci Spartak poslal v 14. minúte do vedenia Michal Ďuriš a poskočil v tabuľke strelcov na druhé miesto. Aktuálne má na konte desať gólov. Do 47. minúty sa oň delil s Tigranom Barseghyanom, ten však vyrovnal skóre Zápasu mesiaca a poskočil tak na delenú prvú priečku k banskobystrickej dvojici Róbert Polievka – Martin Rymarenko. Záver futbalovej šou si pre seba ukradol obranca „belasých“ Matúš Vojtko. Na ihrisko prišiel ako striedajúci hráč v 74. minúte a o necelých desať minút už oslavoval víťazný gól. Výsledkový obrat v derby videli fanúšikovia prvýkrát od septembra 2013. Odvtedy až do poslednej nedele totiž v stretnutí Spartaka so Slovanom platilo, že keď jeden či druhý tím otvoril skóre, neprehral.

Futbalisti Slovana si užili víťaznú ďakovačku aj po zápase v Trnave. Foto: Niké liga