Lákadlom súboj Serede s Trnavou o hornú šestku

Lákadlom súboj Serede s Trnavou o hornú šestku

Pozvánka na zápasy 22. kola Fortuna ligy.

Michalovce - Trenčín (sobota, 14.00)
Zemplínčania si vydýchli, remízou 0:0 v Ružomberku si zabezpečili prekvapujúcu, ale zaslúženú miestenku v hornej šestke. Na druhej strane, futbalisti Trenčína pokračujú v nevýrazných výkonoch z jesene, keď po prehre v Zlatých Moravciach remizovali s Podbrezovou. Šancu na pohárovú Európu stále majú, Slovnaft Cup však musí dopadnúť podľa ich predstáv, a zároveň potrebujú skončiť na siedmom mieste, aby sa dostali do play-off o Európsku ligu. Vyzerá to teda skôr tak, že táto sezóna bude pre AS mínusovou a z jeho psychologického rozpoloženia by aj v sobotu mohli ťažiť v dobrej forme hrajúci domáci.

Nitra - Ružomberok (sobota, 14.00)
Aj Nitra už zabudla na účasť v top 6, no zaujímavá pre ňu môže byť aj siedma priečka, o ktorú bude musieť zviesť poriadne tuhý jarný boj. Doma proti Ružomberku má mužstvo Ivana Galáda šancu uspieť, hoci miernym favoritom budú hostia. Tí sa držia na štvrtej priečke s obojstranným šesťbodovým odstupom od najbližších tabuľkových susedov. "Ruža" sa však na jar určite pokúsi pridať plyn a predrať ešte vyššie. Formu má solídnu so šiestimi zápasmi v sérii bez prehry a bez inkasovaného gólu v tomto roku.

Podbrezová - Žilina (sobota, 14.00)
Železiari spoznali počas prvých troch jarných kôl už všetky možné výsledky a nazbierali štyri dôležité body v boji o záchranu. Tomu by sa v zime veľmi slušne posilnený tím mohol a mal vyhnúť, no či budú jeho ambície dostatočné aj na zdolanie Žiliny, je otázne. Predsa len, hostia majú kvalitnejší káder a mieria o tri poschodia vyššie, veď sú na treťom mieste iba o skóre za Dunajskou Stredou. Navyše, Podbrezová nezdolala Žilinu v ostatných siedmich vzájomných zápasoch vrátane pohárového.

Senica - Slovan (sobota, 14.00)
Ideálny prívlastok pre tento duel je asi klišé o súboji Dávida s Goliášom. Predposledná Senica, ktorú neminie tvrdá záchranárska robota, privíta v skvelej forme hrajúceho lídra tabuľky. Slovan stále neprehral, a to máme za sebou už 21 kôl, a prípadný neúspech belasých na Záhorí by bol jednou z najväčších senzácií v sezóne. Varovaním pre trénera Martina Ševelu sú však výsledky vzájomných zápasov so Senicou, s ktorou jeho tím trikrát po sebe remizoval! V októbri na Pasienkoch dokonca Slovan prehrával 0:2 a aspoň bod zachraňoval dvoma gólmi Moha.

Sereď - Trnava (sobota, 14.00)
Všetky oči sa upierajú na myjavský štadión, futbalisti Serede totiž práve na Kopaniciach môžu podčiarknuť najväčší úspech v klubovej histórii hneď po postupe do Fortuna ligy. Bolo by to slávy, keby s Trnavou neprehrali a vybojovali si miestenku v hornej šestke. Na ich smolu, fanúšikovia Spartaka sa chystajú na výjazd v hojnom počte a očakávame atmosféru, aká v Myjave už dlho nebola. Favoritom aspoň na papieri sú hostia, no Seredčania dokážu zabrať v správnu chvíľu. Tentoraz vedia, že im stačí iba vyčkávať na chyby súpera a bude zaujímavé sledovať, ako sa vyrovnajú so situáciou, keď naozaj majú čo stratiť.

Zlaté Moravce - Dunajská Streda (sobota, 14.00)
Z faciek od Slovana a Trnavy sa síce Dunajská Streda spamätala vydretou výhrou proti Senici, na jar však jej stroj poriadne nefunguje. Aj preto už tím Petra Hyballu zabudol na majstrovské ambície a z diaľky sa prizerá jazde Slovanu za očakávaným titulom. DAC však musí bojovať o druhé miesto, kde má iba výhodu lepšieho skóre pred Žilinou. Aj pozícia korunného princa by bola pre tento tím obrovským úspechom, a preto si nemôže dovoliť stratiť body napríklad ani na štadióne posledných Zlatých Moraviec. Domáci sú v mnohých štatistikách najhorším tímom Fortuna ligy, podstatné je však srdce, ktoré dokážu vložiť do každého zápasu a ktovie, možno sa ešte z bahna vyhrabú.

  

Šláger kola: Sereď - Trnava
Zápas, v ktorom pôjde o všetko. Je rozdiel na jar bojovať proti súperom z elity bez extra veľkého tlaku a naťahovať sa s mužstvami, ktoré hrajú o holú existenciu. Komu sa podarí na poslednú chvíľu zabezpečiť si miestenku v hornej šestke?

Otázka kola: Natiahne Kira sériu bez gólu?
Už 502 minút trvá séria michalovského brankára Matúša Kiru bez inkasovaného gólu. V sobotu Zemplín privíta Trenčín, ktorý má vždy veľké ofenzívne chúťky. Ubráni silného súpera domáca obrana na čele s nepriestrelným Kirom?

Očakávanie kola: Atmosféra v Myjave
Nielen výjazd trnavských fanúšikov, ale určite aj podpora Seredčanov dodajú pikantnú príchuť zápasu o všetko. Hoci sa hrá na neutrálnej pôde v Myjave, veríme, že na štadióne bude poriadny hukot!